Hello Vlad,

Today I have moved from Simvim 0.53 to 0.59b.
I was able to reconfigure everything except my autopilot KAP 140 LCD screen. I have the impression that display to LCD is not available anymore in the configurator.  This is the LCD setup that was working in 0.53:

D20 AP_HDG_On o=0,0 t="$HDG"
D20 AP_VS_On o=1,9 t="$VS"
D20 AP_ALT_On o=0,8 t="$ALT"
D20 AP_APPR_On o=1,4 t="$APR"
D20 AP_GS_On o=1,0 t="$GS "
D20 AP_FLCH_On o=0,4 t="$FLC"
D20 AP_BC_On o=1,0 t="$REV"
D20 AP_IAS_On o=0,4 t="$SPD"
D20 AP_Trim_UP o=0,7 t="$+"
D20 AP_Trim_DN o=1,7 t="$-"
D20 Yaw_Damper_On o=1,8 t="$Y"
D20 AP_NAV_On o=1,0 t="$NAV"
D20 AP_GPSS_On o=1,0 t="$GPS"

How can I make it work in 0.59b ?

Thanks in Advance, Eric.
Jul 5 in General Questions by

1 Answer

Eric,

You configuration should work fine, as usual.
Maybe you need simply to upload your cfg file to the configurator and save it again.

You have very old version, why dint' you upgraded? You should always use only the latest one.

P.S. Later we will make the KAP 140 as full functional device, as it's done for radios, transponders.

Vlad
Jul 5 by
The text output will be added. now use as you have, all is correct in your cfg.
Vlad
Hi Vlad,

I finally manage to make it work, but I think there is a bug in the plug-in if we are using SELECTOR.
This is my original file (partial) which is not working. For some reason, if I use S=1 with the LCD display (D20), all the LCD texts are not working (except the ALT/BARO using the selector S1):

[Devices]
D20 D=7 S=1
E6 S=1

[Input]
S8 Selector_1
E6 AP_ALT_Set
E6 AP_ALT_Baro_Set
B11 AP_HDG

[Output]
D20 AP_ALT_Cmd o=0,11
D20 AP_ALT_Baro o=0,11
D20 AP_HDG_On o=0,0 t="$HDG"

To make it worked, I have removed the S=1 from D20 and have inverted the D20 conditional display. With this modification, the LCD displays are working well, except that I have to rotate the encoder to see the change between ALT and BARO. It's not ideal, but all the other texts (HDG...) are displayed properly:

[Devices]
D20 D=7
E6 S=1

[Input]
S8 Selector_1
E6 AP_ALT_Set
E6 AP_ALT_Baro_Set
B11 AP_HDG

[Output]
D20 AP_ALT_Baro o=0,11
D20 AP_ALT_Cmd o=0,11
D20 AP_HDG_On o=0,0 t="$HDG"

Do you confirm that it is a bug or do I miss something ?
Thanks in advance, Eric

Eric,

As I see you need to switch only two "ALT" reading on the LCD, leaving the 3-rd (HDG) always on-screen?
The Selector doesn't work this way, it can switch only between all parameters assigned on this LCD.

For example, if you have 3 parameters you have to assign one button with 3 position.

In the  next version we will change the selector function - it will switch only the assigned number of the parameters (first assigned as switchable by selector) leaving all others to be displayed constantly.

Question: What device do you want to replicate? If it the Alt Preselector ST-360 the function for it will be added soon.
(I see, it's KAP-140 - we  also currently adding it's functionality)


PS. regarding your question about the altitude step (10,100,1000) - it's not SimVim related.
This step is set when the plane model is loaded - and can be different for various models.
Vlad

News:
The next C172 panel will have the "wide" version with radio stack,
including fully programmed KAP-140 Autopilot (that can be also assigned to LCD/7-segment):

Vlad,

Thanks a lot for these answers. Appreciated.

Regards,

Eric
...